DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Güneyde okullarda maske mecburi

Güneyde okullarda maske mecburi
13.09.2023 21:46
3
A+
A-

Kıbrıs’ın güneyinde artan koronavirüs vakaları ve tedbirleri çerçevesinde ilk öğretime getirilen mecburi maske kullanımının bugünden itibaren uygulamaya girdi.

Fileleftheros gazetesinin haberine gore, velilerin ilkokullarda maske kullanımına büyük tepki göstermesine rağmen, bu önlem bugün itibarıyla uygulamaya giriyor.

Kıbrıs Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı dün yapmış olduğu açıklamada, okulların eğitim programlarına devam edeceğini deklare etti.

Eğitim Bakanı Prodromos Prodromu  ailelerin maske kullanımına tepki göstermesini yorumlamasının istenmesi üstüne, ilgili kararın değiştirilmesine herhangi bir çerçeve bırakmaksızın, “alternatif çözüm, okulların kapatılması olurdu” ifadesini kullandı.

Sıhhat Bakanı Mihalis Hacıpantelas ise okullarda yeteri kadar vakaların tespit edildiğini, Bakanlar Kurulu’nun, uzmanların önerileri üstüne bu kararları aldığına dikkati çekti.

Hacıpantelas önlerinde, “ya maske kullanılacağı ya da okulların kapanacağı” şeklinde iki seçeneğin bulunduğunu, kendilerinin ise tercih hakkını “maske kullanmadan” yana kullandıklarını belirtti. 

İlk öğretim Okul Aile Birlikleri Birliği dün bir izahat yaparak, bir öğretim yılının daha kaybedilmemesi için evlatların okullara gönderilmemesi kararının geri alınması çağrısında bulunmuş oldu.

Velilerden fiil

Baf bölgesindeki veliler, Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu kararları protesto etmek amacıyla dün şov yapmış oldu. Alithia’nın haberine gore veliler, okullar için açıklanan tedbirlere tepki gösterdiler. Haravgi gazetesi de, Cenup Afrika’dan, geçtiğimiz Cumartesi günü gelen Kıbrıs vatandaşlarının, yeni “omikron” varyantı sebebiyle, karantina otellerine gönderildiğini yazdı.

Sıhhat Bakanı Mihalis Hacıpantelas, mevzu hakkında yapmış olduğu açıklamada, Cenup Afrika’dan gelen 11 Kıbrıs vatandaşına meydana getirilen ilk testlerin negatif çıktığını, net bir netice almak için ikinci bir kontrolün daha yapılacağını açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.