DOLAR
32,3679
EURO
34,9483
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

“Eğitimdeki kayıpların iyi mi telafi edileceğine odaklanılmalı”

“Eğitimdeki kayıpların iyi mi telafi edileceğine odaklanılmalı”
18.09.2023 09:04
3
A+
A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, pandemi sebebiyle eğitimde yeterince yitik yaşandığını belirterek, bundan sonrası için lüzumlu planlamaların paydaşlarla beraber daha çok geç kalınmadan yapılarak, eğitimdeki kayıpların telafisine odaklanılması icap ettiğini kaydetti.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye bakılırsa, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Nihat Yılmaz başkanlığındaki Eğitim Beklemez İnisiyatifi ile görüştü. 

Nihat Yılmaz, inisiyatif adına yapmış olduğu konuşmada, pandemi sebebiyle eğitimde ciddi kayıplar yaşandığını, gerek bu kayıpları gidererek çalışmaların yapılmamasının, gerekse de eğitimle ilgili halen ciddi bir planlama yapılıp açıklanmamasının Ulusal Eğitim Bakanlığına olan itimatı zedelediğini kaydetti.

Geçen yıl kapanma döneminde vakalar sıfırlanmışken karşı karşıya eğitime dönüşün öncelik yapılmadığını, şartların yeterince zorlanmadığını korumak için çaba sarfeden Yılmaz, “Kaybedilen yalnız bilimsel nitelikli takvim değil, evlatlarımızın geleceğidir” dedi.

Karşı karşıya eğitime geçilmesi adına gerekenlerin geç kalmadan yapılmasını, muhalefetin de hükümete baskı unsuru olması icap ettiğini kaydeden Yılmaz, netice alana kadar eylemlerinin dozunu artırarak devam edeceklerini kaydetti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, parti olarak eğitimin en mühim önceliklerinden biri bulunduğunu belirterek, eğitimin daha ileri gitmesi, öğrencilerin eğitiminden yoksun kalmaması adına her platformda her türlü katkıyı ve desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti. 

Öteki konuların yanı sıra, eğitimde de yapıcı bir tutumla yanlışları gündeme getirerek tavsiye sunmaya, doğruları ise desteklemeye duyarlılık gösterdiklerini, sadece hükümetin söylenenlere kulak tıkadığını belirten Özyiğit, “Hükümet ‘ben yaparım olur’ tavrında ısrar ediyor, sadece ayrıca olan da bu ülkenin çocuklarına oluyor” dedi. 

Eğitimde yeterince yitik yaşandığını, en azından bundan sonrası için lüzumlu planlamaların paydaşlarla beraber daha çok geç kalınmadan yapılarak açıklanması icap ettiğini kaydeden Özyiğit, “Karşı karşıya eğitimin yerini hiçbir şey tutamaz, bunu aslına bakarsanız hep söylüyorduk pandemi ile beraber bu gerçeklik hepimiz tarafınca görüldü. Bu yüzden emekler ona bakılırsa yapılmalı. Hepimiz de bugüne dek olduğu benzer biçimde bu sürece her türlü katkıyı vermeye hazırız. Burada mühim olan evlatlarımızın geleceğidir” diye konuştu.

Eğitim Beklemez İnisiyatifinin kuruluşunu önemsediklerini ve verdikleri mücadeleye destek vereceklerini kaydeden Özyiğit, ”Ülke adına, eğitim adına, evlatlarımızın geleceği adına yapılacak her çalışmaya destek vermeye devam edeceğiz” dedi. 

Özyiğit, pandemi sebebiyle oluşan yeni şartlara yönelik ülkede her alanda olduğu benzer biçimde lüzumlu plan ve program yapılmaması sebebiyle eğitimde maalesef ciddi kayıpların yaşandığını altını çizdi.

Planlama olmaması sebebiyle eğitimin günü birlik kararlarla yönetim edilmeye çalışıldığını, pedagojik eğitimin yanı sıra ruhsal ve toplumsal açıdan da olumsuzlukların yaşandığını belirten Özyiğit, “Sayın Bakan kamplara değil, eğitimde yaşanmış olan kayıpların iyi mi telafi edileceğine odaklanmalı” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.