Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis’te temsil edilen siyasal partilerin genel başkanları ile görüştü. 

Cumhurbaşkanlığında ortalama 2 saat devam eden toplantı sonrası siyasal parti genel başkanları basına izahat yapmış oldu. 

Görüşme sonrası hükümet, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve iki devletli çözüm siyasetine tam destek belirtti. 

UBP Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın New York’ta Kıbrıs Türk halkının haklı davasını ortaya koyacağını ve yeni siyasete tam destek belirttiklerini beyan etti. 

Türkiye’nin desteklediği Kıbrıs mevzusundaki politikanın ileriye götürülmesi için desteklerinin tam bulunduğunu ifade eden Üstel, Kıbrıs Türk halkının haklılığı ve egemenliğinin kabulüyle masaya oturmak icap ettiğini savunduklarını söylemiş oldu. 

Cumhurbaşkanı ve heyetine destek bildiren Üstel, Tatar’ın dönüşünün peşinden yeniden değerlendirme yapılacağını belirtti. 

Arıklı

YDP Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da, cumhurbaşkanı ve heyetine tam destek belirttiklerini söylemiş oldu. 

“Crans Montana’da masanın devrildiğini, devirenlerden birinin de güneyde cumhurbaşkanı bulunduğunu” ifade eden Arıklı, “Sürece kalınan yerden devam edilmesini istiyorlar fakat bu bizlere nazaran mümkün değil” dedi. 

Kıbrıs Türk tarafının yeni bir Kıbrıs politikası bulunduğunu ve bunun sonuna kadar götürülmesi icap ettiğini ifade eden Arıklı, Cumhurbaşkanından da bunu talep ettiklerini, egemen eşitliğin mühim bulunduğunu belirtti. 

yatar-siyasi-partiler--1-

Ataoğlu

DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Gezim, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, geçmişte yaşananların tekrardan yaşanmaması, geriye dönülmemesi ve Kıbrıs Türk halkının daha çok vakit kaybetmemesi gerektiği kaydetti.

Hükümetin Cumhurbaşkanı Tatar’ın arkasında bulunduğunu ifade eden Ataoğlu’na, Arıklı da “Hükümetimiz Tatar’ın arkasında dimdik duruyor, yeni politikamızı sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” dedi. 

Erhürman 

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da yapmış olduğu açıklamada, görüşmede New York ziyaretiyle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını ve federal çözüm görüşlerini ilettiklerini belirtti. 

Esendağlı: 2023, Kıbrıs Türk halkı için en kötü yıllardan biri olarak tarihe geçti

Esendağlı: 2023, Kıbrıs Türk halkı için en fena yıllardan biri olarak tarihe geçti

Netice odaklı, iki toplumlu iki bölgeli federasyon tezinin en geçerli sav bulunduğunu belirten Erhürman, “bunun dışındaki siyasetin, masanın devrilmesinin müsebbibi olan Rum lideri, asla hak etmediği bir halde çözüm yanlısı olarak gösterdiğini” kaydetti. 

Sual üstüne Pile’de yaşananlara da değinen Erhürman, halkın gereksinim ve taleplerinin meşru bulunduğunu fakat bu hak yerine getirilmek istenirken hatalar yapıldığını ve Kıbrıs Türk tarafını kınama sürecine dönüştüğünü beyan etti. 

yatar-siyasi-partiler--3-