DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Prime Pro Investment Brokerı Artiom Turcan Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu

Prime Pro Investment Brokerı Artiom Turcan Kıbrıs Emlak Merkezi’ne Konuk Oldu
18.09.2023 19:09
4
A+
A-

Prime Pro Investment Brokerı Artiom Turcan yabancı yatırımcının ilgisini, tercih etmiş olduğu bölgeleri ve Şimal Kıbrıs’ı tercih sebeplerini söyledi. Detaylar Kıbrıs Emlak Merkezi’nde.

artiom turcan

Kıbrıs emlak sektörünün tecrübeli adı Prime Pro Investment Brokeri Artiom Turcan Kıbrıs Emlak Merkezi’ne konuk oldu.

Yabancı yatırımcının Şimal Kıbrıs’ı tercih sebeplerini özetleyen, hatta yatırımcıların gayrimenkul alımında süratli davranmaları gerektiği uyarısını icra eden Artiom Turcan,  gelişen bölgeleri ve değerlenen yatırımları söyledi.

Keyifli okumalar..


“Emlak Tutarları Gelecekte de Artmaya Devam Edecek”

Son zamanda Şimal Kıbrıs’a yabancı yatırımcı ilgisi oldukca fazla. Bu artışın sebebi nedir?

Şimal Kıbrıs şu ana kadar yalnız Türkiye tarafınca tanınıyor, sadece bu yabancı yatırımcıların ülkeye büyük para yatırmasını engellemez.

Bunun sebepleri yalnız KKTC ekonomisinin yavaş ve istikrarlı bir halde büyümeye devam etmesi değil, hem de yakın gelecekte emlak fiyatlarının daha da artacağı tahmin ediliyor.

Şimal Kıbrıs’taki emlak tutarları hakkında bir detay daha var; Sömürge geçmişi sebebiyle, alım-satım ve kiralama çoğu zaman daima kuvvetli bir para birimi olan sterlin cinsindendir.

Şimal Kıbrıs hem yerli hem de yabancı yatırımcılara rahatlık ve nerede ise her insana ayrımcı olmayan bir iş ortamı sağlar.

Ülkedeki yatırım ortamının adadaki pozitif yönde siyasal ilerlemeyle beraber hızla iyileşmesi planlanıyor.

“Şimal Kıbrıs Görkemli Bir ‘B’ Planı”

Gayrimenkullere ilgi ve satın alma yoğunlukla hangi ülkelerden ve hangi bölgeleri tercih ediyorlar?

Son zamanlarda Avrupa’dan Şimal Kıbrıs’a yatırımcı akını oldu.  Avrupa’da düşmanlıklar ve yükselen fiyatlar sebebiyle istikrarsız durum, insanları güvenli bir yer aramaya itiyor.  Baltık ülkeleri, Almanya, İngiltere ve öteki ülkelerden vatandaşlar KKTC’yi muhteşem bir “B” planı olarak görmeye başladılar.  Bilhassa emlak tutarları ve genel olarak yaşam Avrupalılara oldukca daha ucuz gözüktüğü için, yaşam kalitesi ve güvenlik seviyesi oldukca daha yüksek.

Avrupalılar, lüks otellerden hiçbir şekilde daha düşük olmayan, deniz kıyısındaki iyi gelişmiş konut komplekslerinde gayrimenkul yatırımı yapmayı tercih ediyor.  Favori bölgeleri İskele, Esentepe ve Girne’dir.

“Emlak Tutarları, Avrupa’ya Kıyasla Oldukca Daha İstikrarlı Bir Artışa Haiz”

Yatırım yapmak için Şimal Kıbrıs niçin avantajlı bir bölge?

Şu anda Şimal Kıbrıs emlak yatırımları için en iyi seçeneklerden biri.  Müteahhitler, müşterilere faizsiz taksit ödemesi, minimum peşinat, inşaatın sonuna kadar geri ödeme ve garantili kiralama hizmeti benzer biçimde satın alma için uygun koşullar sağlıyor.

Emlak tutarları, son yıllarda Avrupa’ya kıyasla oldukca daha yüksek, istikrarlı bir artış gösteriyor.

Averaj olarak, inşaat aşamasından projenin sonuna kadar fiyatlardaki artış senelik %20’dir, bazı projelerde bu kâr %40’a ulaşmaktadır.

Gezgin sayısı her yıl artıyor ve bu da mülk sahiplerine eylemsiz kira geliri sağlıyor.

“Yatırımcılar Süratli Davranmalı”

 Peki yatırımcılara tavsiyeniz nedir? Gayrimenkul alımında nelere dikkat etsinler?

Mümkün olduğunca karlı yatırım yapmak istiyorsanız – süratli bir karar verin, gayrimenkul alımını ertelemeyin, bu sebeple fiyatlar her ay tam anlamıyla Şimal Kıbrıs’a olan yüksek ilgi sebebiyle yükseliyor.

Emlak tutarları aynı seviyede kalırken, geniş bir gayrimenkul yelpazesi sunmuş olduğu ve ek hizmet, hukuki destek, müteahhitlere gore daha iyi koşullar ve hatta indirimler sağlamış olduğu için yetkili emlak acentelerinin hizmetlerinden yararlanmaktan çekinmeyin.

Kendi başınıza bir mülk satın alıyorsanız, yatırımınızı kaybetmemek için sözleşmenin ve proje belgelerinin tüm ayrıntılarını denetim etmesi için bir avukat tutun.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ

Etiketler: prime pro investmentEn güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.