Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi’ne bağlı okullarda 2023-2024 eğitim öğretim yılı 18 Eylül Pazartesi, Genel Ortaöğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürlüğü’ne bağlı okullarda ise 19 Eylül Salı günü başlamış olacak.

İlköğretim Dairesi’ne bağlı kamu ve hususi 126 okulda tahsil gören ortalama 25 bin talebe, Genel Ortaöğretim Dairesi’ne bağlı kamu ve hususi 48 okulda tahsil gören ortalama 23 bin ortaokul ve lise talebesi yeni eğitim yılına başlamış olacak.

Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı 12 okulda tahsil gören ortalama 4 bin meslek lisesi talebesi ve Taner Akcan Çıraklık ve Erişkin Eğitimi Merkezinde tahsil gören ortalama 400 talebe için de eğitim yılı başlamış olacak.

KKTC genelinde kamu ve hususi okullarda 6 bin öğretmen vazife yapıyor.

Birinci dönem karne dağıtımı, 31 Ocak 2024 Çarşamba günü yapılacak ve sömestr tatili 1-15 Şubat tarihleri içinde yer alacak.

İkinci dönem 16 Şubat Cuma günü başlamış olacak.

Eğitim yılı karne ve tamamlama belgelerinin 14 Haziran Cuma günü dağıtılmasıyla sona erecek.

Kolejlere Giriş Imtihanı birinci basamak imtihanı (KGS-1)  27 Ocak Cumartesi, Kolejlere Giriş Imtihanı ikinci basamak imtihanı (KGS-2)  da 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Erdoğan: ABD ile güvenlikten ticarete çok boyutlu ilişkilerimiz var

Erdoğan: ABD ile güvenlikten ticarete oldukça boyutlu ilişkilerimiz var

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) ve 20 Temmuz Fen Lisesi Yerleştirme Imtihanı 22 Haziran  Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

8. Sınıfı tamamlayan öğrencilerin Meslek Liseleri Programlarına tercih başvurularının alınması ise 20 – 25 Haziran tarihleri içinde yapılacak. 26 Haziran Çarşamba günü de meslek liseleri 9. sınıflarına yerleşenler açıklanacak.

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Giriş Imtihanı ise 20 – 21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.